صنایع سنگ نماساز

تاریخچه سنگ گرانیت

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ نماساز
  4. /
  5. آموزشی
  6. /
  7. تاریخچه سنگ گرانیت

سنگ گرانیت یا سنگ خارا چیست؟

سنگ گرانیت (به فرانسه: granit و به لاتین: granum) به معنی خرمنی از دانه های درشت رنگی، یکی از فراوان ترین سنگ های آذرین و مستحکم ترین سنگ ساختمانی است. نام دیگر آن، “سنگ خارا” می باشد. طیف رنگهای زیبای این سنگ شامل رنگهای: سفید، خاکستری، پرتقالی، سبز، مشکی، قرمز وجود دارند. گرانیت ها نسبت به سنگ های آهکی سخت تر اما یکنواخت تر هستند.

سنگهای خارا (گرانیت) به راحتی خش برنمی دارد و مقاومت آنها در مقابل حرارت، بسیار بالا می باشد. سنگ گرانیت، بهترین کاربرد را در سنگفرش بیرونی و مکان هایی که در معرض عبور و مرور زیاد است، دارد. به همین دلیل از این سنگ برای فضاهای پرتردد بیرونی ساختمان، سنگفرش داخلی و پله می توان استفاده نمود.

 

معادن سنگ گرانیت:

معادن این سنگ در کشورهای آسیای میانه مانند هندوستان، چین، تایوان، ویتنام و ایران موجود است که بسته به عناصر تشکیل دهنده و شرایط آب و هوایی خاص منطقه، دارای خواص فیزیکی و ویژگیهای متفاوت هستند. این ویژگیها در کیفیت نهایی سنگ، تاثیر مستقیم دارند. از جمله آن میتوان به جذب آب، مقاومت خمشی و سایشی بسته به میزان عنصر آهن موجود در آن اشاره کرد.

این نوع سنگ شامل ۲ نوع طبیعی و رنگ شده می باشد. از انواع آن می توان به سنگهایی با نام هلویی، نخودی و قرمز نام برد .همچنین در نوع رنگ شده آن از سنگ هایی با نام: بلک گالکسی، شانسی بلک، کارمن رد، بالتیک براون، مپل رد، مولتی کالر رد، ولگابلو، بیداسر قهوه ای، بیداسر سبز ، تن براون و ….. اشاره کرد.

جالب است بدانید، سنگ گرانیت از کلمه گرانوم ریشه گرفته و معمولا از عناصری نظیر کوارتز، میکا، فلدسپات تشکیل شده است. بافت این سنگ بصورت دانه دانه ای است. این دانه ها ممکن است گاهی بصورت میکروسکوپی و بسیار ریز باشند و گاهی ابعاد آنها حتی به چند سانتیمتر هم برسد!!

این سنگ از سنگین ترین سنگ ها است، با چگالی ۲/۷۵ گرم بر سانتیمتر مکعب .

سنگ های آذرین با سنگ مرمر، سنگ آهک و تراورتن متفاوت است، زیرا سنگهای رسوبی تشکیل شده بیشتر از کلسیت است که یک ماده معدنی نسبتا نرم و از بقایای اسکلت و پوست حیوانات که طی سال ها مرده اند، تشکیل شده است.

 

اما تاریخچه تشکیل سنگ های گرانیت باز می گردد به میلیونها سال فشرده سازی و گرمای زیر سطح زمین، تشکيل سنگ های آذرین و تبدیل آنها به گرانیت.

فرایند شکل گیری این سنگ به عنوان توده ای از سنگ مذاب آغاز شده که تخمین زده می شود در دمای ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه فارنهایت باشد که توسط فعالیت آتشفشانی در حدود ۱۱-۱۲ مایل در زیر زمین تشکیل شده است. تغییرات و فعل و انفعالات موجود در طبیعت باعث شده که ماگما(سنگ های گداخته اعماق زمین) به تدریج به سطح  بیرونی حرکت کرده و در طی یک میلیون سال  خیلی آهسته شروع به خنک شدن کند و این ماده به گرانیت تبدیل شود. با گذشت زمان، تغییرات آب و هوایی، حرکت لایه های زمین و فرسایش آن، باعث بوجود آمدن معادن گرانیتی در سرتاسر جهان به خصوص در قاره ی آسیا شده است.

 

کشور ایران از غنی ترین کشورها در زمینه ی دارا بودن معادن سنگ ساختمانی طبیعی میباشد که سنگ گرانیت سهم قابل توجهی از این معادن را به خود اختصاص داده است. استان های خراسان جنوبی و رضوی، آذربایجان غربی و شرقی، اصفهان، زنجان، یزد و همدان از استان های مهم در زمینه استخراج و تولید سنگ گرانیت ساختمانی می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *